Метео аларм - Прогнозиране метеоролошке појаве за датум:  19.09.2023.

  * Важи од: 08:40 19.09.2023, за: 19.09.2023.

 Бачка:
Пљусак кише или јака киша са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h
УТИЦАЈ:Потешкоће у урбаним срединама (посебно проблеми са кишном канализацијом и кишним колекторима), проблеми у саобраћају и транспорту, одлагање већ планираних пољопривредних активности. Могућа је штета на покретној и непокретној имовини и повређивање људи и животиња.
Локална појава грмљавина са или без падавина
УТИЦАЈ:Ризик од удара грома, опасност за живот људи и животиња, проблеми у раду свих уређаја који користе електричну енергију, ризик од иницирања појаве ватре, проблеми у телекомуникацијама. Могући проблеми у транспорту електричне енергије због удара грома. Могућа је локална појава интезивних пљускова, бујица и јаких удара ветра са штетама на покретној и непокретној имовини.Зелено - Не захтева се посебна приправност.

Жуто - Време може бити опасно (потенцијално). Временскe појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Непредузимајте непотребне ризике.

Наранџасто - Време је опасно. Прогнозиранe су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

Црвено - Време је врло опасно. Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитетаа да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби.

Ветар  Ветар Снег/Лед  Снег/Лед Магла  Магла Екстремно високе температуре  Екстремно високе температуре
Киша  Киша Грмљавина  Грмљавина Шумски пожари  Шумски пожари Екстремно ниске температуре  Екстремно ниске температуре


Српски Latinica   English English