Метео аларм - Прогнозиране метеоролошке појаве за датум:  06.08.2022.

  * Важи од: 10:29 05.08.2022, за: 06.08.2022.

 Београд:
Максимална температура ≥ 35°C
УТИЦАЈ:Веома опасна временска ситуација, нарочито када траје неколико узастопних дана. Угрожени су хронични болесники, лица под терапијом, медицинском контролом и метеоропате. Угрожене су и животиње. Веома повољни временски услови за појаву шумских или других пожара. Неповољни услови за снабдевање електричном енергијом. Проблеми у саобраћају.Зелено - Не захтева се посебна приправност.

Жуто - Време може бити опасно (потенцијално). Временскe појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Непредузимајте непотребне ризике.

Наранџасто - Време је опасно. Прогнозиранe су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

Црвено - Време је врло опасно. Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитетаа да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби.

Ветар  Ветар Снег/Лед  Снег/Лед Магла  Магла Екстремно високе температуре  Екстремно високе температуре
Киша  Киша Грмљавина  Грмљавина Шумски пожари  Шумски пожари Екстремно ниске температуре  Екстремно ниске температуре


Српски Latinica   English English