Метео аларм - Прогнозиране метеоролошке појаве за датум:  30.01.2022.

  * Важи од: 12:04 30.01.2022, за: 30.01.2022.

 Источна Србија:
Удари ветра ≥ 17 m/s (≥60km/h)
УТИЦАЈ:Могуће штете на покретној и непокретној имовини, проблеми у транспорту и саобраћају (заношење аутомобила на путевима), штете на шумама, дрвећу у парковима и индивидуалном дрвећу ( ломљење мањих и тањих грана), проблеми у грађевинарству - нарочиту у раду са крановима, индиректна опасност од повређивања људи и животиња, отежава већ тешку ситуацију ( шумски и други пожари, еколошка катастрофа, ометање акција спашавања). Утицаји се односе на добро и редовно одржаване објекте тврде грађе, здраво дрвеће и слично.Зелено - Не захтева се посебна приправност.

Жуто - Време може бити опасно (потенцијално). Временскe појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Непредузимајте непотребне ризике.

Наранџасто - Време је опасно. Прогнозиранe су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

Црвено - Време је врло опасно. Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитетаа да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби.

Ветар  Ветар Снег/Лед  Снег/Лед Магла  Магла Екстремно високе температуре  Екстремно високе температуре
Киша  Киша Грмљавина  Грмљавина Шумски пожари  Шумски пожари Екстремно ниске температуре  Екстремно ниске температуре


Српски Latinica   English English