Метео аларм - Прогнозиране метеоролошке појаве за датум:  10.01.2019.

  * Важи од: 08:23 10.01.2019, за: 10.01.2019.

 Југозападна Србија:
Формирање/повећање снежног покривача ≥ 10cm за 12h
УТИЦАЈ:Проблеми у саобраћају и другим видовима комуникације, проблеми у снабдевању електричном енергијом. Опасност од таложења и мржњења мокрог снега на системе за пренос електричне енергије, електричну железницу, жичаре, ТВ торњеве и друге антенске стубове. Опасност од грања која се ломе са дрвећа. Опаснос од снежног оптерећења кровова на зградама и другим објектима.Зелено - Не захтева се посебна приправност.

Жуто - Време може бити опасно (потенцијално). Временскe појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Непредузимајте непотребне ризике.

Наранџасто - Време је опасно. Прогнозиранe су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

Црвено - Време је врло опасно. Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитетаа да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби.

Ветар  Ветар Снег/Лед  Снег/Лед Магла  Магла Екстремно високе температуре  Екстремно високе температуре
Киша  Киша Грмљавина  Грмљавина Шумски пожари  Шумски пожари Екстремно ниске температуре  Екстремно ниске температуре


Српски Latinica   English English